Contact

Waarom wandelcoaching?

Waar loop je tegenaan?
Wanneer je als onderwijsprofessional hulp nodig hebt bij het ontrafelen van je situatie om een uitweg en oplossing te vinden, dan kun je (eventueel via je werkgever) mij als wandelcoach inschakelen voor één of meerdere gesprekken. Tijdens het wandelen verdiepen we ons in de problematiek. Altijd bekijken we welke stappen je nu al kunt zetten om de situatie voor jezelf te verbeteren. We bekijken welke kwaliteiten je hebt en hoe je die kunt gebruiken. We bespreken ook of je hierover moet communiceren en met wie dan. Dit alles geeft richting en focus. Zo brengt elke wandeling je steeds beter op je pad.

Wat houdt het coachingstraject in?
  • per sessie gaan we 1,5 uur aan de wandel (ongeveer 5 km) en daarna een 0,5 uur aan de koffie, voor nog even een resumé en hoe verder
  • 1:1 gesprek
  • aangepast op jouw wensen en behoeften
  • meestal ga je in ieder geval 5x op stap voor je zover bent dat je weer volledig in zelfvertrouwen bent dat je zelf verder gaat
  • een paar keer per jaar even op sjouw, ter onderhoud, behoort zeker tot de mogelijkheden 
Waarom wandelcoaching?
Er zijn wetenschappelijke studies en artikelen over de meerwaarde van wandelcoaching ten opzichte van gewone coaching:
 
Je hebt een langduriger resultaat.

Hoe je door fysieke veranderingen weerstand en emoties kunt ombuigen. Onderzoek van professor en hoogleraar Sander Koole van de Vrije Universiteit Amsterdam over emotieregulatie. Sander Koole is hoogleraar Klinische Psychologie en bekleedt de eerste leerstoel bij de faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen.
 
Hilde Backus publiceert regelmatig artikelen over het effect van wandelcoaching (www.wandelcoach.nl).
Waar wandelen?
Ik coach mensen uit heel Noord-Nederland. We kiezen een plek van samenkomst, vaak een beetje tussen de beider woonplaatsen in. Dus of het nu de Weerribben zijn, de hunebedden of Schoorl, dat hangt ook van de coachee af.

Wat is je investering?
Per sessie van twee uur moet je rekenen € 250,-. Mogelijk is er een kilometervergoeding, afhankelijk van de locatie.
Meindertsma TC

Meindertsma TC
A.S. Talmastraat 49
8862 WT Harlingen
06 152 725 80
info@meindertsmatc.nl

© 2020 Penstreken & PoVelty