Contact

Reviews

Jaargetijden

06 april 2020

We komen tot de ontdekking dat ieder mens een soort jaargetijde kent, een cyclus van zeven jaar. Dan kom je in de winterperiode, kom je in rust en ga je naar een andere fase, wellicht naar een andere werkelijkheid dan waarin je nu zit. 

Olifantenpaadjes

14 mei 2019

Soms wijk je van de gebaande paden af, dwaal je even af, out-of-the box van de geijkte paden. Alles gaat op gevoel welk pad je loopt. Martha heeft situaties in haar bagage die ze kan toepassen, maar van tevoren weet ze niet welke vraag er aan de orde komt. Meestal gebruikt ze de omgeving als metafoor.
 
Welk pad gaan we, wil je links of rechtsaf?
Er ligt een omgevallen boom, een obstakel, hoe gaan we dat doen? Er omheen, overheen, er onderdoor? Zie je een relatie met je werksituatie?

Beschadigde boom op de route

04 oktober 2018

We kwamen voorbij een boom die door blikseminslag was beschadigd. De top was er uit geslagen, maar hij leefde nog wel en had inmiddels een nieuwe top gemaakt. Die zat er wat scheef aan.
 
Ineens blijft de coachee staan en zegt: dit is mijn collega! Dat is een beschadigd mens. En toen kwam er een heel verhaal. In een split second veranderde het paradigma van geïrriteerdheid naar begrip voor die collega. Vanuit begrip kun je weer contact maken en kun je weer verder. Zo mooi!
Meindertsma TC

Meindertsma TC
A.S. Talmastraat 49
8862 WT Harlingen
06 152 725 80
info@meindertsmatc.nl

© 2020 Penstreken & PoVelty